Det skal du være opmærksom på

På forskellige installationer der forskellige bruger, det kunne være en andelsboligforening eller lign. Her det særligt vigtigt at være opmærksom på de mange forskellige brugere af den automatiske dør. Børn, voksne og ældre har forskellige behov og krav til sikkerhed og automatik.Specielt disse 5 punkter kræver lidt opmærksomhed.

Brugerne
Hvem bruger en automatisk dør? Det har stor indflydelse på hvilken installation der er den rette. Det er ikke ligegyldigt om den bruges på et kontor eller et sted hvor specielt ældre/børn bruger døren.

Der skal altid tages hånd om brugere med særligt behov. Dette kan eks. være børn, som ikke altid spotter hvilke situationer eller handlinger der kan være potentielt farlige. Det kan være en ældre eller gangbesværet person, som har brug for mere tid til at gå igennem døren. Al færdsel gennem døren og omkring døren, skal være uden fare for at blive ramt af døren eller komme i klemme i døren.

Fare Ved Automatiske Døre

Det forventes, at en automatisk dør stopper hvis brugeren er i fare for at blive ramt af døren, komme i klemme i døren eller blive mast af døren. For at mindske risikoen ved færdsel omkring automatiske døre som er selvovervågede under såvel åbning og lukning installeres, der kan monteres sikkerhedslister på dørerne og der kan installeres sikkerhedssensor for at sikre området. 

Skubning Og Klemning

Når dørbladet svinger op er der en potentiel fare for, at dørbladet kan svinge op i en person der står tæt på døren eller skal gå forbi døren. Dette kan undgås ved, at døren stopper inden den rammer en genstand eller en person. Ligeledes er det vigtigt, at døren ikke bare lukker igen fordi sensoren registrerer en person gå i det område hvor døren svinger op i, for så vil personen der er ved at igennem døren i så fald blive mast. Det skal altså være således, at døre ikke skubber den der er på vej igennem døren omkuld eller fortsætter med at åbne, således at barnet der i gemmeleg havde gemt sig bag døren bliver mast. 

Aktivering

En impuls/aktiveringssensor fortæller anlægget når der er nogen, der bevæger sig mod døren. Når dette sker åbnes døren og folk kan komme igennem. Denne aktivering kan enten være en automatisk sensor, en fjernbetjening eller et dør-tryk – der er mange muligheder for aktivering.

Som ekstra sikkerhed kan der monteres sikkerhedliste bag på dørblade, så man sikrer mod skubning/klemning.

Overholdelse Af Lovpligtig Sikkerhedsstandard

I April 2013 trådte den nye EU standard EN16005 i kraft. Den beskriver alle nye automatisk døranlæg og kræver at de skal risikovurderes og CE mærkes. Automatiske døranlæg må kun sættes i drift, når de overholder EN16005.

Disse standarder har til formål at sikre størst mulig sikkerhed for personer, der passerer gennem automatiske døre.Dette lever vi selvfølgelig op til i alle vores dørsystemer. 

Vi servicer alle slags automatiske døre hurtigt og professionelt. Dette gælder både dørautomatik og almindelige manuelle dørpumper

Privacy Preference Center